Barth Ninaber van Eyben: productontwikkelaar

Barth Ninaber van EybenJarenlang werkte Barth Ninaber van Eyben op een monumentale droogzolder in Boxtel aan 'zijn' SWIMSTREAM® tegenstroom zwembaden. Heden is hij met zijn onderneming verhuisd naar een groter, meer modern pand, eveneens in Boxtel. Na aan de wieg van Barth Lijsten te hebben gestaan, een bedrijf dat hij wist uit te bouwen tot een internationaal gerespecteerde onderneming, werden de aandelen verkocht aan zijn Amerikaanse vakbroeders en was het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Die uitdaging werd gevonden in het verbeteren en op de Europese markt brengen van de tegenstroombaden: baden waarin je door stromend water eindeloos kan zwemmen zonder kant te raken. 'Een perfecte therapie voor mensen met spier- of gewrichtsklachten, MS, reuma, of bijvoorbeeld als revalidatietraining. Door de opwaartse kracht neemt de druk op alle gewrichten af.' Met de verbeteringen van het product legde hij de basis voor Denem BV, de onderneming die door het hele land tegenstroombaden van zijn merk Swimstream op maat ontwerpt, bouwt en installeert. Maar ook sauna's en stoomdouches worden geleverd en geplaatst.


Swimstream bouwt ook de best geïsoleerde zwembaden met een zelfdragende constructie. Al vanaf 213x360x150 cm. Er wordt gebouwd in de kelder, de garage, de tuin, op het dak of op de derde verdieping van een middeleeuws grachtenpand; het maakt de bouwers niet uit. Er wordt voor elke omgeving een technische oplossing bedacht én uitgevoerd.


'Het probleem in deze branche is dat iedereen werkt vanuit de optiek van een handelaar. Met Swimstream werk ik vanuit een veel creatievere invalshoek. We maken een product naar de behoefte en mogelijkheden van de opdrachtgever. En dat is meestal geen standaard ontwerp!'


Barth Lijsten

Barth Ninaber van Eyben was in het verleden ontwikkelaar van de wereldwijd ongeëvenaarde BARTH patent wissellijsten en stond aan de wieg van de lijstenfabriek in Boxtel. Klik hier voor meer informatie

Maak een keuze